Hydrocortison zalf

Bekijk hier de Hydrocortison zalf ervaring van mensen met eczeem. Heb jij ook ervaring met Hydrocortison zalf en eczeem? Beoordeel dit eczeem middel en/of geef je mening, zodat je anderen wellicht helpt in hun strijd tegen eczeem.

De Hydrocortison zalf ervaringen en meningen van anderen staan hieronder als reacties. Plaats ook je eigen mening/ervaring. Help elkaar.

Beoordeel Hydrocortison zalf nu ook! Hydrocortison zalf beoordelingen:

VN:F [1.9.16_1159]
Beoordeling: 3.8/10 (10 beoordelingen)
Hydrocortison zalf, 3.8 out of 10 based on 10 ratings

10 ervaringen/beoordelingen met “Hydrocortison zalf”

 1. Ik heb deze zalf jaren gebruikt. Maar ik krijg het probleem er niet mee opgelost. Ik heb veel verschillende afbouw schema’s gemaakt en uit geprobeerd (want je mag niet plots stoppen met smeren). Maar telkens komt de eczeem terug, kort nadat ik stop. Nu wil ik hiermee ophouden want ik denk dat het heel ongezond is.

 2. Hallo ik heb even meegelezen en ben zelf ook een eczeempatient.
  Ik ben erachter gekomen dat mijn huid verslaafd is geraakt aan hormoonzalven en steeds sterkere zalven nodig heb.
  Ik ben hier onmiddelijk mee gestopt toen ik deze website zag en herkende wat ik nu heb.
  Ik zou zeggen mensen gooi weg die hormonenzalven en kijk eens op deze website.
  http://itsan.org
  Veel sterkte allemaal.

 3. Iedereen krijgt dit van de huisarts. Je hebt het in verschillende sterktes. De ene hormoonzalf is de andere niet. Ik heb 3 jaar lang eczeem gehad van top tot teen en weigerde in het begin dit te smeren, vanwege de huidverdunnende bijwerkingen. Later heb ik het wel gesmeerd. Het kan kloppen dat als je stopt dat het dan erger wordt, of dat je een uitbarsting krijgt. Daarom had ik een soort kalender gemaakt met daarop een checklist, eerst 2 x per dag, dan een week 1 x per dag, dan om de dag, dan steeds minder dus afbouwen. Dat werkte.Maar om heel eerlijk te zijn. Mijn eczeem is weggegaan door uit een stressvolle situatie te stappen. Deze creme is niet de oplossing. Je situatie veranderen wel.
  Ik had ook een sterkere hormoonzalf gekregen, omdat de lichte versie niet werkte. Hier moet je zelf om vragen. (dermatologen zijn naar mijn idee echt van die flapdrollen die niet meedenken, maar je snel wat voorschrijven)
  En lichttherapie werkt om het te verminderen! Alleen in ernstige gevallen aan te vragen.

 4. Ik heb dit een tijdje gebruikt, eczeem (gezicht) was onder controle te houden maar niet weg. Toen ik stopte kwam de eczeem erger dan ooit terug. Tijdens gebruik werd huid dunner en kreeg watwitte vlekken. Voor mij geen hormoonzaf meer!

 5. Omdat deze zalf je huid dunner maakt, maar mij wel goed helpt, gebruik ik deze zalf 2x voordat ik een belangrijk feest, of een belangrijke ontmoeting heb.
  Dan ben ik verzekerd van een kalme huid.

 6. Werkt in principe prima: het is echter uitsluitend een bestrijding van de symptomen, omdat genezing van de aandoening gewoonweg niet mogelijk is. Tussen aanbrengen door een vette crème gebruiken zorgt dat je het soms slkechst 1x mer maand hoeft aan te brengen.

 7. Dit middel heeft mij nooit kunnen bekoren, het maakt de huid een stuk dunner als je het veel gaat gebruiken. Het is wel zo dat het goed werkt voor kleine plekjes, je exseem gaat weg, maar voor grote plekken is het niet fijn.

Geef een reactie