Koelzalf FNA

Bekijk hier de Koelzalf FNA ervaring van mensen met eczeem. Heb jij ook ervaring met Koelzalf FNA en eczeem? Beoordeel dit eczeem middel en/of geef je mening, zodat je anderen wellicht helpt in hun strijd tegen eczeem.

De Koelzalf FNA ervaringen en meningen van anderen staan hieronder als reacties. Plaats ook je eigen mening/ervaring. Help elkaar.

Beoordeel Koelzalf FNA nu ook! Koelzalf FNA beoordelingen:

VN:F [1.9.16_1159]
Beoordeling: 3.9/10 (125 beoordelingen)
Koelzalf FNA, 3.9 out of 10 based on 125 ratings

8 ervaringen/beoordelingen met “Koelzalf FNA”

 1. Ik had al eerder gehoord over koelzalf. Uiteindelijk moest het voor m’n neus staan bij de apotheek om ook daadwerkelijk uit te proberen. Al jaren op zoek naar spul dat goed werkt tegen jeukhuid en eczeem. En waarachtig. Ik heb door allergiëen vaak jeukende benen. Daar smeerde ik weleens tea tree balsem op, maar dat is best prijzig en hielp niet altijd afdoende. Nu met koelzalf, heerlijk! Ja, vette benen, but I don’t care. Het helpt vrijwel meteen tegen de jeuk. Helaas vind ik hem niet lekker ruiken en werkt het ook niet verkoelend, wat ik had verwacht, maar er zit geen menthol in. Misschien dat in de koelkast leggen daarvoor helpt. Maar liever een (voor mij) niet lekker luchtje dan jeuk.
  Ook bij dochter met veel eczeem doet koelzalf het werk van een onderhoudszalf. Waar ik voorheen vooral vaseline-paraffine gebruikte, die snel overstuur gaat (zodat je moet schudden, anders is dat waterig), werkt koelzalf prima.
  Ik smeer eerst koelzalf, daarna de eczeemplekken met hormoonzalf. Ja, dan werkt de hormoonzalf half zo sterk door het verdunnen, maar aangezien het een zwaardere klasse is, vind ik dat niet zo erg.

  Let op: er zit wel parfum in, van rozen. Daar moet je wel tegen kunnen. Gelukkig zijn de tubes niet zo heel duur, dus kun je het uitproberen.

 2. Ik gebruik dit middel naast Triamcinolon en het werkt heel goed. Het is inderdaad zeer vettig, maar daarvoor gebruik ik verbandhandschoenen die je bij bewustwinkelen.nl kunt kopen voor 3 euro. Na 10 a 15 minuten is de zalf ingewerkt. Het is een zalf die je wel meerdere keren per dag moet gebruiken zeker na het wassen van je handen en douchen. Een goede zeep hiervoor is die van Graham’s oil. Droogt nog wel iets uit, maar het minst erg van alle zepen die ik tot nu toe heb geprobeerd. Ook wanneer je even geen last hebt van eczeem is het een prettige zalf. Het ruikt naar rozen.

 3. Ik gebruik nu sinds een maand de koelzalf en hiervoor had ik de zalf op basis van vaseline. Ik zie en merk eerlijk gezegd geen verschil tussen de beide zalven. Beiden erg vettig en trekken niet in de huid. Ik loop de hele dag te plakken want moet het 2 x per dag insmeren. Kleding wordt erg vettig en wat al niet. Voel me gewoon niet fris. Ik heb jeuk over mijn hele lichaam en heb nog niet het idee dat het echt werkt. Volgens de dermatoloog is het exceem maar dat hoor ik zeker over 2 weken. Ga nog eens proberen om het in de koelkast te bewaren alleen smeert het dan nog moeilijker uit.

 4. hallo, ik heb eczeem op mijn voeten, vreselijke jeuk heb nu koelzalf heerlijk vette zalf minder jeuk maar heb er ook pilletjes bij voor de jeuk, maar mijn voeten worden er wel zacht van en vooral bij het eelt , zal vragen aan de dermatoloog dat ik dit altijd mag gebruiken

 5. hee,
  ik heb eczeem op mn gezicht,
  dat is nogal vervelend.
  ik smeer al anderhalf jaar koelzalf,
  opzich werkt het wel, het voelt lekker vettig aan,
  soms stop ik het ook in de koelkast, volgens de dermataloog is werkt het beter tegen het eczeem!
  ik moest het zovaak mogelijk smeren, dat vermindert het eczeem.
  het is wel al minder geworden, volgens mij komt het wel door de koelzalf.!

 6. Ik kreeg koelzalf voor een allergische uitslag en zeer droge huid. Leek veel op schimmel of eczeem.
  Jeukte erg en was brandend. Ik een crème tegen de jeuk,1x per dag insmeren, de koelzalf mocht ik zo vaak gebruiken als ik wilde. Eerst deed ik het, zag eruit als een geplastificeerde mummie. De huid nam door de droogte niet zo veel op. 2x Per dag was voldoende. Mijn huid voelde al snel glad en gaaf aan. De jeuk was snel weg evenals het brandende en rode kleur. De schilvers vlogen er af. De crème was zeer goed te smeren. Ik zou die crème altijd wel willen gebruiken. Ga overleggen met de Dermatoloog.

 7. Ik heb twee plekjes eczeem vlak boven mijn enkels, aan de buitenzijde, en een beetje druppelpsoriasis op mijn benen. Ik heb geen jeuk, maar kwam bij de dermatoloog omdat eczeem met Cutivate niet weg ging. Vier tubes koelzalf fna meegekregen. Heb het geprobeerd: zalf is niet uit de tube te persen, ook niet als je m n poosje in warm water legt. Moeilijk uit te smeren, alsof je met was bezig bent. Is na n uurtje wel ingetrokken, zei de assistente. Mooi niet, ik loop te kleven in mijn kleren. Twee keer per dag het hele lichaam insmeren? ’s Avonds om 8 uur is de dosis van ’s morgens om 8 uur nog niet eens helemaal opgenomen. Mijn huid is blijkbaar niet droog genoeg voor deze zalf. Weet ook niet precies waarom ik dit voorgeschreven heb gekregen, het lijkt mij een beetje met een kanon op een muis schieten. Gelukkig snel een afspraak met de zalfzuster, misschien kan zij me een alternatief aanraden

Geef een reactie